Hundemassasje:  
   

Diplomert Hundemassør

Linda Mari Dammen 

Jeg er 35 år og ble ferdig utdannet Hundemassør september 2008, ved Axelsons Body Work School i Oslo.

 

 
Jeg har utdannelse i og kan tilby bl.a:   
*  Massasje med stresspunktbehandling  
*  Stretching  
*  Myk Kiropraktikk  
*  Bindevevsmassasje  
*  Forebygging av skader  
*  Rehabilitering etter skader og kirurgiske inngrep  
   
Hvorfor Hundemassasje?  
Massasje har mange gode effekter på din hund. Seriøs forskning og eksperimenter har blitt gjennomført og støtter oppunder og beviser dette. Hundemassasje har blitt et begrep i tiden, og behandlingsformen blir mer og mer anerkjent og benyttet. Mange seriøse dyreklinikker bruker nå hundemassører til bl.a. rehabilitering etter kirurgiske inngrep og behandling av muskelproblemer. Hundekiropraktorer korrigerer feilstilte virvler, Adfersdsspesialister hjelper problemhunder/"eiere :)" og Hundemassører behandler muskelproblemer...

 

Hva massasje gjør med kroppen:

 

Økt blodsirkulasjon. Som gjør at oksygen og næring transporteres raskere og mer effektivt til hundens muskler, bindevev og indre organ. Dette medfører bl.a at musklene kommer seg og bygger seg opp hurtigere etter trening og stor aktivitet. Hunden blir da raskere "fit for fight" til neste jakt- eller treningstur.

Påskynder lymfesirkulasjonen. Det er lymfevæsken som skiller ut kroppens urenheter/avfallsstoffer, og ved å sette fart på lymfestrømmen fjernes avfallstoffene og melkesyren hurtigere fra musklene og hunden er igjen hurtigere "fit for fight". Lymfesystemet er en del av hundens immunforsvar, og gjennom regelmessig massasje blir hunden mer motstandsdyktig mot sykdommer.

Stabiliserer blodtrykket. Massasjen påvirker det autonome nervesystemet, slik at blodårene utvider seg, blodvolumen vil da øke og veggene i blodkarene slapper av. Blodet strømmer da friere.

Mindre stresset og nervøs hund. Massasje gjør at hunden skiller ut antistresshormonet oxitocin, dette gir hunden et velbefinnende og en beroligende følelse, som da medfører at hunden blir mindre nervøs og stresset. Det er når hunden slapper av, at muskulatur og resten av kroppen bygger seg opp og repareres.

Uskillelse. Hundens nyrer, mage og tarmsystem kommer i gang. Det er derfor hundene ofte må tisse og ha avføring etter en massasjebehandling

Forebygging av skader. Massasje gir mer elastiske muskler og sener og gir hunden større bevegelsesfrihet.

Massasje gir smertelindring. Eldre hunder som er stive, særlig i hofteledd og korsben får hjelp av massasje. Samt andre hunder med bl.a  HD, AA, spondylose og andre skader, og unge hunder med voksesmerter kan få smertelindrende effekt.

Frisk og skinnende pels. Ved at stoffskiftet i hud og talgkjertler økes oppnås etter noen behandlinger mer frisk og skinnende pels.

En venn for livet. Man oppnår fortere kontakt og tillit, ja muligens en ennå mer trofast venn enn tidligere. Hunden blir mer trygg på berøring, den vil like å bli visitert og undersøkt, som igjen letter besøk hos veterinær ol.

Tips:

Skulle du ønske at din hund fikk det bedre på disse områdene? Og ønsker du å lette belastningen for din hund, og hjelpe den til å holde lengre under jakt turer ol. selv, er det kjempe positivt og jeg vil anbefale det varmt. Om du ikke har noe kurs eller opplæring i disse behandlingsformene, vil jeg anbefale at du prøver med lett massasje; oppvarmende strykninger med hårenes retning og lett knaing av hundens muskelatur, etter en rolig oppvarmende spasertur. Stretching vil jeg ikke anbefale, da man lett kan skade hunden, eller gjøre en gjeldende skade verre, om man ikke gjør alt helt riktig. Myk, lett massasje, hvor man tar hensyn til om hunden sier ifra, kan ikke skade, bare gjøre godt. LYKKE TIL!

Da ønsker jeg å takke for at du var interessert og leste denne siden :) Og skulle noen ønske noe mer informasjon, bestille time for sin hund, eller ta en hyggelig prat, er det bare å spørre under Fagpanel eller kontakte meg direkte. Mine opplysninger finnes under Styret.

Med Vennlig Hilsen

Linda Mari Dammen